Preventieadviseurs voor veiliger verkeer.

Gepubliceerd op 9 augustus 2024 om 18:03

Daniël Frickel en Frank Kesteloot zijn preventieadviseurs met ideeën voor veiliger verkeer.

Met Groen-Vooruit willen ze werken aan duurzaam mobiliteitsbeleid dat veiligheid voorop stelt.

 

Daniel Frickel, 65 jaar, werkt als zelfstandig preventieadviseur. Ongevallen voorkomen en gezondheid op het werk stimuleren behoort tot zijn expertise. Die kennis wil hij ook inzetten in de gemeente.

Hij wil de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers verbeteren. “De auto is hier nog steeds koning”, vindt Daniël.  “Daarom wil ik meer veiligheid voor de zwakke weggebruiker en een aangepaste fietsinfrastructuur. Met Groen-Vooruit pleit hij ook voor het verder uitrollen van zone 30, in alle woonkernen en op plaatsen waar het verkeer veiliger moet worden (zoals schoolomgevingen).

Frank Kesteloot, 67 jaar, werkte ruim 40 jaar in de petroleumsector. Bij Esso Raffinaderij was hij veiligheidskundige  niveau 1. Veiligheid en in het bijzonder arbeidsveiligheid zijn voor hem meer dan een beroep; het is en blijft zijn passie. Nog steeds begeleidt hij studenten veiligheidskunde.

Als motard kent hij uit eigen ervaring de risico’s op de weg. Overdreven snelheid moet aan banden gelegd worden. Maar ook het sluipverkeer van zwaar transport door de dorpen is een strijdpunt. Camerabewaking van het verkeer  en regelmatige controles zijn er nodig. Zeker wanneer de verdere ontwikkeling van De Rijkmaker voor nog meer overlast gaat zorgen op Nieuwmoer.

Frank: “Het is hoog tijd om alternatieve circulatieplannen te ontwikkelen voor o.a. Nieuwmoer en Achterbroek. Bij de Vlaamse overheid willen we op tafel gaan kloppen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.