Joke en Bianca: de korte keten

Gepubliceerd op 4 augustus 2024 om 10:58

Joke en Bianca promoten biologische landbouw en de korte keten. Met Groen-Vooruit werken ze aan “een gezond en duurzaam leefmilieu in een groene gemeente”.

Joke Wouters is biolandbouwer en zaakvoerster van bio-boerderij/zelfoogstboerderij. Ze zweert bij lokale teelt. “Ik draag dagelijks zorg voor landbouw en natuur” zegt ze. Bianca Veraart is bij Joke klant van het eerste uur, uit overtuiging. Ze werkt bij de dienst Integraal Waterbeleid van de provincie. In haar professioneel werk en met politiek engagement zorgt ze mee voor “een betaalbaar, gezond en duurzaam Kalmthout, met respect voor onze prachtige natuur."

Groen-Vooruit wil gezonde voeding aanbieden in de basisscholen, zo veel mogelijk met producten van de korte keten. Want zorg voor “gezond en duurzaam” begint bij de opvoeding. Tegelijk gaan we voor strikte handhaving van de milieuregelgeving. We willen een meldpunt bij Politiezone Grens, waar burgers gehoord worden bij klachten over milieu-hinder (stank, overbemesting, overstroming…) “Verbeter de wereld – begin bij jezelf.” Ook op lokaal niveau helpen we met beperkte maatregelen de schokgolven van klimaatveranderingen op te vangen.

Reactie plaatsen

Reacties

Wilfried Verhaert
een maand geleden

Knap werk van de dames.