Campagne gestart

Gepubliceerd op 4 augustus 2024 om 10:54

 

Kartel Groen-Vooruit startte de campagne met een kick off. Dat werd opgepakt door de media. O. a. Gazet van Antwerpen schreef er over en maakte er ook een nieuwsitem van op ATV.

 

GvA: Vooruit en Groen

stellen kartellijst voor:

“Linkse krachten bundelen om absolute meerderheid te breken”

Dertien kandidaten van Vooruit en twaalf van Groen vormen samen één kartellijst waarmee ze in oktober deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Inga Verhaert trekt de lijst voor de huidige Groen-gemeenteraadsleden Hans De Schepper en Monique Aerts.

"Wij zijn blij dat jullie op de Nationale Feestdag even tijd maken om samen met ons de campagne voor de gemeenteraads-verkiezingen op gang te trappen”, sprak Inga Verhaert (Vooruit) de aanwezigen toe op de parking van het OKA*, het vroegere Volkshuis, in Kalmthout.

Na de uitslagen van juni verwachten wij heel spannende verkiezingen in oktober. Zullen de mensen in Kalmthout voor de gemeente op dezelfde partijen stemmen? En wat zal het effect zijn van het afschaffen van de stemplicht? Wij hebben in elk geval besloten om de linkse krachten te bundelen. In de gemeenteraad delen we al lang en heel vaak dezelfde standpunten, dus waarom zouden we elkaar beconcurreren”, vroeg Inga Verhaert zich af.

“Ons verkiezingsprogramma laat zich samenvatten als Iedereen Vooruit in ’t Groen!”, vult Monique Aerts aan. De verpleegkundige die al vele jaren in de gemeenteraad zit, staat nu op de derde plaats. “Mobiliteit, kinderopvang en betaalbaar wonen zijn enkele van onze speerpunten. In ons programma staan meer dan vijftig concrete voorstellen omdat we vinden dat er in Kalmthout nog heel wat werk op de plank ligt.

“De volgorde van onze lijst ligt nog niet definitief vast. Daarom presenteren we onze kandidaten – na de top 3 – in alfabetische volgorde. We zetten om de beurt iemand van Vooruit en Groen op de lijst. We hebben een goede mix van mensen met politieke ervaring en ambitieuze nieuwkomers in de lokale politiek. 

Enkele opvallende kandidaten zijn Joke Wouters, zaakvoerster van een zelfoogstboerderij en Edwin Latré, een doctor in politieke wetenschappen. Caroline Van Gool is onderzoeker bij OVAM en de huidige voorzitster van de milieuraad in Kalmthout”, stipt Inga Verhaert enkele mensen aan.

Oskar Seuntjens, bij de verkiezingen in juni verkozen voor de Kamer en de zoon van Inga, kwam samen met Staf Aerts, volksvertegenwoordiger voor Groen uit Duffel, naar Kalmthout om het kartel een duwtje in de rug te geven.

Ik groeide op in Kalmthout en kom er natuurlijk nog vaak omdat hier veel familie en vrienden wonen. Het doet deugd om te zien hoe goed ze hier samenwerken en ik hoop dat de kiezers Vooruit-Groen als een progressief alternatief zien voor het huidige bestuur. Ik wens de ploeg veel succes en kan alleen maar meegeven dat iedereen erin moet durven te geloven dat ze een goed resultaat kunnen neerzetten.

 

“Een absolute meerderheid is nooit gezond. Ik hoor bovendien dat het in Kalmthout al vele jaren dezelfde partij is die het voor het zeggen heeft”, pikte volksvertegenwoordiger Staf Aerts in. Hij kwam met de fiets van Duffel naar Kalmthout. “Door een sociaal-links blok te vormen, hoop ik mee dat Vooruit en Groen erin slagen om de absolute meerderheid van CD&V te doorbreken.”

 

Na de korte toelichting aan het OKA* in Kalmthout fietsten de kandidaten en sympathisanten in groep naar de tuin van Monique Aerts. Daar klonken ze samen op de start van de campagne.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.