Bernard Duerloo gelooft in mooiere toekomst.

Gepubliceerd op 18 augustus 2024 om 10:17

“Ik geloof in een mooiere toekomst. Misschien is dat naïef? Maar zo ben ik, dat is mijn karakter”. Zegt Bernard Duerloo, 65 jaar, geboren en getogen in Kalmthout.

Als technicus HVAC zorgde hij vooral voor onderhoud en herstellingen van verwarmingsinstallaties. Eerst in de zaak van vader Walter, later als leider technische dienst in de groothandel, ten slotte in wat hij zelf noemde ”het warme nest van lokaal ondernemer” familie Smeulders. Hij leerde er de complexiteit van magazijnbeheer en respect voor ondernemerschap.

Twee jaar geleden heeft hij zijn Margreetje verloren aan een slepende k-ziekte. Het grote verlies wist hij te verwerken door de rijkdom van zijn familie (2 dochters en 4 kleinkinderen) en met actieve hobby’s. Hij begon als vrijwilliger bij CODA, palliatief centrum, als rouwzorg begeleider. Bernard is ook actief in een kookclub, gaat sporten en is een onvermoeibare wandelaar. Hij vindt  dat bestaande trage wegen moeten geherwaardeerd en weer hersteld worden.

Zijn belangrijkste bezigheid – meer dan een hobby - is de imkerij, in alle aspecten: bijtjes gezond houden, hoornaars bestrijden, honing slingeren, bevolking sensibiliseren… Hij wil Kalmthout op de kaart als bij-vriendelijke gemeente, met een attractief en volwaardig bijenteeltmuseum.

”In het programma van Groen-Vooruit herken ik mijn ambities en verlangens. Daarom stel ik me enthousiast kandidaat op de lijst.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.